Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Дніпропетровської облради позивається на газету за «душевні хвилювання»


Депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Сергій Рєзнік вимагає від газети «Новомосковськ сьогодні» 20 тисяч гривень компенсації моральних збитків через статтю, у якій, як він вважає, була викладена недостовірна інформація. Про це йдеться у тексті позовної заяви, спрямованої до Новомосковського міськрайоннного суду.

Позивач Сергій Рєзнік вказує, що «душевні хвилювання та страждання, пов’язані зі створенням несприятливого психологічного фону для його діяльності в міжособистісній, політичній та професійній сферах».

У зверненні до суду вказано, що через газетну публікацію «позивач постійно перебуває у стресовому стані» і «змушений постійно виправдовуватися» й «відкидати безпідставні звинувачення в корупції, зловживанні владою та службовим становищем».

Як пояснили Радіо Свобода в редакції газети, позов депутата стосується статті «Рейдерство по-новомосковськи-2, або Чим завинили вчителі і новомосковська молодь», яка вийшла 30 січня 2013 року. У публікації, досліджуючи конфлікт із відчуженням приміщення школи № 9, видання зазначало, що одна з фірм була, ймовірно, пов’язана із депутатом Рєзніком через його родичів.

Тепер депутат вимагає спростувати інформацію, яка міститься в реченні: «Причому син нового власника приміщення Сергій Рєзнік ледве чи не власноруч допомагав виносити парти зі шкільного приміщення».

Головний редактор газети Ольга Бугай повідомила Радіо Свобода, що вважає позов депутата необґрунтованим. «Наша газета не може нести хоч яку-небудь відповідальність за психічний стан пана Рєзніка і оточуючих його людей», – заявила головний редактор.

За її словами, здається дивним те, що депутат став позиватись до газети через три місяці після виходу статті. Ольга Бугай повідомила, що вважає це спробою тиску та застосування «різновиду цензури» і розглядає можливість подання зустрічного позову до депутата.

Суд розгляне справу 5 липня.
XS
SM
MD
LG