Доступність посилання

ТОП новини

Повністю подолати піратство в Україні – утопія (огляд преси)


Київ – Українські закони із захисту прав інтелектуальної власності є одними з найдосконаліших у світі. Однак, вони не працюють. Чому – розмірковують експерти газети «День». Видання пише, що в Україні взагалі відсутня культура інтелектуальної власності. Повністю подолати піратство в Україні неможливо, це – утопія, зауважують експерти. А от зменшувати його рівень необхідно. І не лише для того, щоб захистити інтереси власників. Не менш важливо захищати й інтереси суспільства, адже піратство, що стає звичкою багатьох людей, формує, а вірніше деформує, мораль спільноти. Дуже важливо кардинально змінити підхід держави, наголошує видання. Наприклад, до ціноутворення комп’ютерних програм. Докладніше про це «День» розповідає у статті «Про парадокси війни з піратством в Україні».

Уряд готує зміни до бюджету на другу половину 2013 року. Переглядати, за завданням президента України Віктора Януковича, треба в бік збільшення. Як повідомляють джерела газети «День», наближені до бюджетного процесу, основна ідеологія чергових бюджетних правок традиційна і означає збереження зростання соціальних виплат та компенсації різниці в тарифах. Єдине питання: звідки влада візьме на все це додаткові доходи? – цікавиться видання.

«Сьогодні в України – останній шанс» – у статті під таким заголовком газета «Сегодня» пише, що нинішній саміт глав держав Центральної і Східної Європи, що відбувається у Братиславі, – це шанс для України отримати «добро» Європи на підписання угоди про асоціацію.

На сьогодні українці стали жертвами торгівлі людьми у 57 країнах світу. Як інформує газета «Україна молода», загалом від торгівлі людьми у світі постраждали від двох до чотирьох мільйонів українців. Річний прибуток міжнародних кримінальних синдикатів становить близько 8 міьярдів доларів. Україна є державою, яка не лише постачає нелегальних робітників, а й приймає їх. Адже через територію країни транзитом доправляють жертв торгівлі людьми в інші країни. 55% від загальної кількості постраждалих – жінки і діти (у більшості випадків вони є жертвами сексуальної експлуатації). Крім цього, за останні роки збільшилася кількість чоловіків, яких примушують працювати на «чорному» ринку праці (йдеться про будівельні роботи, сільське господарство тощо). Але потрапити у трудове рабство можна не лише за кордоном, попереджає видання. Як саме і чого варто особливо остерігатись, йдеться в статті «Як подолати сучасне рабство».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG