Доступність посилання

ТОП новини

У Партії регіонів кажуть, що Сніцарчук і Содель не мають доказів побиття


Фото, зроблені Соделем, не доводять побиття, вважає Бондаренко
Фото, зроблені Соделем, не доводять побиття, вважає Бондаренко
Документальних доказів побиття журналістів у Києві 18 травня немає. Про це під час візиту у Дніпропетровськ заявила перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

За її словами, звинувачення у справі журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя будуть ґрунтуватися тільки на усних свідченнях свідків. «Сьогодні ми в рамках тимчасової слідчої комісії розбираємося з цією ситуацією і у нас більше питань, ніж відповідей. Одна дівчина, свідок інциденту з журналістами, на своїй сторінці у Facebook залишила повідомлення, що вона бачила, що журналістів на мітингах ніхто не бив. Так, їх образили, налякали, але не били. На цей пост поскаржилося десяток людей і він був видалений», – заявила Бондаренко.

«Будь-яких документальних доказів практично немає. Навіть у чоловіка журналістки Ольги Сніцарчук Владислава Соделя, який був у самій гущі подій, немає фотографій, які підтверджують те, про що вони говорять. Я думаю, що, швидше за все, звинувачення щодо спортсменів будуть ґрунтуватися тільки на усних свідченнях свідків», – додала вона.

Раніше прокуратура Києва повідомила про передачу до суду обвинувального акту у справі Вадима Тітушка, підозрюваного у побитті журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя. Інцидент стався 18 травня, коли у Києві тривали масові заходи опозиції та провладної партії.
XS
SM
MD
LG