Доступність посилання

ТОП новини

У Єврокомісії кажуть, що Митний союз обмежить можливості України


Приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану обмежить можливості для розвитку торговельно-економічних відносин з іншими країнами. Про це у Києві заявив заступник директора генерального директорату Єврокомісії з питань торгівлі Петер Балаш.

За його словами, у ЄС сподіваються на успішне підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною. «Що пропонує ЄС у рамках угоди про зону вільної торгівлі? Ми пропонуємо відкриття багатовекторних відносин не тільки з ЄС, а і з рештою світу. Якщо Україна підпише цю угоду з ЄС, вона зможе підтримувати вільну торгівлю з країнами ЄС, СНД, Росією та іншими», – сказав він і додав, що угода з Євросоюзом відкриє Україні, крім ринку ЄС, додаткові можливості розвитку торговельно-економічних відносин з іншими країнами.

Водночас, говорячи про можливе приєднання України до Митного союзу, він наголосив, що в такому разі у країни значно скоротитися поле для розвитку таких відносин. «Для українського уряду, який робитиме цей вибір, питання приєднання до Митного союзу, очевидно, не політичне, а юридичне. Це монополітичні відносини, в яких Україна не зможе підтримувати вільні відносини та вільну торгівлю ні з ЄС, ні з іншими партнерами. Те, що ми пропонуємо з боку ЄС, не є вибором між двома, а, скоріше, доповнення», – зазначив представник Єврокомісії.
XS
SM
MD
LG