Доступність посилання

ТОП новини

Мартиненко вирішив поки не вступати у «Батьківщину» і критикує Луценка


Микола Мартиненко
Микола Мартиненко
Народний депутат Микола Мартиненко (донедавна – член партії «Фронт змін», яка ліквідувалася 14 червня) вирішив поки не вступати в партію «Батьківщина». Про це він сказав у коментарі агенції «Інтерфакс-Україна».

«Я вирішив взяти паузу в цьому питанні. Я не хотів давати жодних приводів для спекуляцій навколо свого імені з боку тих, хто торпедував процес об’єднання. Вважаю, що створення потужної опозиційної партії є пріоритетним для перемоги опозиції і цьому має бути все підпорядковане», – зазначив він.

Водночас, коментуючи заяву Юрія Луценка, який назвав його «генератором тушок» всередині парламентської фракції «Батьківщина», Микола Мартиненко наголосив, що Луценко «не має морального права засуджувати будь-кого, враховуючи його політичну історію і його відповідальність за формування цілої групи тушок з «Народної самооборони» в минулому скликанні парламенту».

«У моєму політичному житті нічого не змінилось. Я і далі працюю в опозиції у складі фракції «Батьківщина», підтримую лідера фракції Арсенія Яценюка, беру участь у роботі опозиції в цілому і «Батьківщини» зокрема», – наголосив Мартиненко.

Юрій Луценко виступив зі своєю заявою про «генератора тушок» на об’єднавчому з’їзді «Батьківщини». Водночас тоді він не назвав конкретного прізвища, а просто наголосив на необхідності викоренити саме явище. Однак після з’їзду у коментарі журналістам Луценко пояснив, що мав на увазі саме Мартиненка: «Коли є реальні зрадники, які з’являються знову і знову, і всі знають, що проблема не тільки в підкупі депутатів, але і в якості їх підбору, – все це пов’язується з прізвищем Мартиненка. У цій ситуації, я вважаю, його подальше перебування в опозиції ставить під сумнів всю опозицію».
XS
SM
MD
LG