Доступність посилання

ТОП новини

В МВС заперечили кримінальне провадження проти мера Одеси Костусєва


Олексій Костусєв, архівне фото
Олексій Костусєв, архівне фото
Головне управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області заперечило повідомлення, ніби щодо міського голови Одеси Олексія Костусєва почали кримінальне провадження, повідомив у суботу відділ зв’язків із громадськістю цього управління.

Як мовиться в заяві, насправді кримінальне провадження і досудове розслідування розпочали за низкою повідомлень із різних джерел про зловживання владою або службовим становищем і неправомірні дії кількох посадових осіб Одеського міськвиконкому, в тому числі й міського голови Костусєва.

Але, наголосили в одеській міліції, про підозру нікому не повідомляли, а згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, проведення досудового розслідування стосовно особи починається з повідомлення їй про підозру.

Крім того, міліція уточнила, що повідомлення про підозру посадовій особі, яка обіймає посаду міського голови, не належить до компетенції органів внутрішніх справ.

У п’ятницю одеське видання «Думська» повідомило, ніби слідче управління обласної міліції відкрило кримінальне провадження саме стосовно мера Одеси Олексія Костусєва; ці слова з тексту цитувало багато інших видань. Водночас у документі з органів внутрішніх справ, який оприлюднило одеське видання, згадано про відкриття провадження, але про провадження саме «проти мера» нічого не сказано.
XS
SM
MD
LG