Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Британії заявив, що його країна і Росія можуть подолати розбіжності щодо Сирії


Дейвід Камерон (л), Володимир Путін (п), архівне фото
Дейвід Камерон (л), Володимир Путін (п), архівне фото
Велика Британія і Росія можуть подолати розбіжності у ставленні до конфлікту в Сирії попри те, що ці розбіжності «дуже глибокі», заявив у неділю британський прем’єр-міністр Дейвід Камерон, який зустрівся в Лондоні з російським президентом.

Володимир Путін, зі свого боку, сказав, що постачання владі Сирії російських озброєнь цілком відповідають міжнародному праву.

Він також додав, що думка про міжнародну конференцію щодо Сирії ще актуальна.

Камерон і Путін зустрілися напередодні саміту «Групи восьми» провідних країн світу, який має початися в понеділок у містечку Енніскіллені в Північній Ірландії. Як очікують, у кулуарах саміту російський керівник також матиме зустріч із президентом США Бараком Обамою.

У четвер адміністрація президента США заявляла, що його країна готова почати постачання зброї повстанцям у Сирії після оголошеного у США висновку фахівців, за яким влада Сирії неодноразово використовувала хімічну зброю, зокрема, нервово-паралітичний газ зарин. Влада Сирії заперечила цей висновок.

Росія заявляє, що в сирійському конфлікті не стоїть ні на чиїй стороні, але фактично діє як союзник влади президента Башара аль-Асада.

Росія і США разом прагнуть влаштувати міжнародну мирну конференцію щодо Сирії. Президент Сирії заявляв, що «у принципі» згоден направити на таку конференцію своїх представників. Натомість провідне об’єднання сирійської опозиції, Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил, заявляло, що не братиме участі в такій конференції, поки в боях проти опозиційних повстанців беруть участь, крім сирійських військ, також іноземні сили, а саме бійці ісламістського шиїтського збройного руху «Хезболла» з Лівану, які останнім часом воюють у Сирії на боці сирійської влади.
XS
SM
MD
LG