Доступність посилання

ТОП новини

Колишній прем’єр Грузії оголосив голодівку


Вано Мерабішвілі, фото з судового засідання 22 травня 2013 року
Вано Мерабішвілі, фото з судового засідання 22 травня 2013 року
Колишній прем’єр-міністр Грузії Вано Мерабішвілі, який нині є генеральним секретарем партії президента Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух», оголосив голодівку, вимагаючи встановити телевізор у камері попереднього ув’язнення, де він перебуває, повідомив у понеділок його адвокат.

Право на телевізор у камері попереднього ув’язнення передбачене грузинським законодавством.

Крім того, сказав адвокат, Мерабішвілі не дають можливості оформити на свою родину доручення на право користуватися його банківськими рахунками і картками.

На початку місяця член делегації Європейського парламенту Кшиштоф Лісек, який відвідав у досудовому ув’язненні Вано Мерабішвілі, після зустрічі висловив здивування умовами його утримання, зокрема, тим, що колишній прем’єр не має в камері телевізора, що не дає йому змоги дізнаватися про події у Грузії, і йому також не дають так само передбачених законодавством регулярних побачень із рідними.

Проти Іване (Вано) Мерабішвілі висунена низка звинувачень за статтями Кримінального кодексу, зокрема, про підкуп виборців, розтрату чи привласнення коштів із використанням службового становища, які завдали значної школи, і про зловживання службовими повноваженнями. Суд постановив узяти його під досудовий арешт.

Мерабішвілі не визнає ніякої своєї вини і називає звинувачення політичними переслідуваннями з боку нинішньої влади.

Нова влада Грузії на чолі з прем’єр-міністром Бідзіною Іванішвілі і його коаліцією «Грузинська мрія», які прийшли до влади за результатами виборів минулої осені, затримує і судить урядовців попередньої влади за звинуваченнями в різноманітних зловживаннях. Нинішня опозиція скаржиться на політичні переслідування, нова влада заперечує це.
XS
SM
MD
LG