Доступність посилання

ТОП новини

Головлікар ЦКЛ у Харкові запевнив, що життю Тимошенко ніщо не загрожує


Михайло Афанасьєв (л), архівне фото
Михайло Афанасьєв (л), архівне фото
Головний лікар Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні ув’язнена Юлія Тимошенко, Михайло Афанасьєв запевнив у понеділок, коментуючи заяви про погіршення стану колишнього прем’єра, що її життю ніщо не загрожує.

Відповідаючи на звинувачення, ніби медики приховують інформацію про стан здоров’я Тимошенко, Афанасьєв наголосив, що в лікарні нічого не приховують і відкрито повідомляють усе, «навіть коли були складні часи», крім інформації, яка за медичними показниками може бути конфіденційною – така інформація «ніколи не витікала назовні від нас», заявив головлікар.

«Сьогодні питання не в тому, що ми приховуємо, а про те, що ми маємо справу з реабілітацією хронічного захворювання, яка має свій перебіг, і не варто сподіватися, що це завжди буде по висхідній, тільки на краще, на краще й на краще, – сказав Афанасьєв. – Якісь зміни у стані здоров’я завжди бувають».

При цьому він додав, що жодному пацієнтові не буде добре, коли про його стан висловлюватимуться буквально щодня.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи правда, що зустріч із представниками місії Європейського парламенту Юлія Тимошенко провела лежачи, Михайло Афанасьєв відмовився відповідати.

За його словами, з Тимошенко працює окрема бригада медиків уже 13 місяців, і вони є виконавцями доручень німецьких лікарів. До цих медиків немає ніяких нарікань, запевнив він.

Відтоді, як німецькі лікарі на початку минулого тижня відвідали колишнього прем’єра, пацієнтка перебуває в тих самих умовах, із тими ж навантаженнями і комплексом лікування, і «ми застосовуємо лише те лікування, яке призначили німецькі лікарі», сказав головлікар.

Він додав, що його останнє спілкування телефоном із лікарем із клініки «Шаріте» з Берліна Анетт Райссгауер було у п’ятницю, і їй розповіли все про стан здоров’я хворої. Тим часом за результатами візиту німецьких лікарів до Тимошенко від них до лікарні досі не надійшло ніякої інформації про подальше лікування, додав він.

У понеділок дочка і захисник колишнього прем’єра Євгенія Тимошенко, а у п’ятницю інший її захисник Сергій Власенко заявляли, що стан здоров’я Юлії Тимошенко у п’ятницю різко погіршився. Вони висловили думку, що приїзд німецьких лікарів знову терміново необхідний.
XS
SM
MD
LG