Доступність посилання

ТОП новини

Інформатор про стеження спецслужб США знову захищав свою позицію


Едвард Сноуден, архівне фото
Едвард Сноуден, архівне фото
Колишній аналітик приватної компанії, що за контрактом працювала для Агентства національної безпеки США, який викрив таємні програми американських спецслужб щодо стеження за телефонними контактами й діями в інтернеті, знову виступив у понеділок на захист своєї позиції під час онлайн-чату на сайті британського щоденника Guardian.

Відповідаючи на запитання читачів і журналістів, Едвард Сноуден наголошував, що він не викривав ніяких дій влади США проти «законних воєнних цілей» і повідомив тільки про те, що АНБ вламувалося в комп’ютерні системи цивільних установ, на кшталт університетів чи підприємств.

За словами Сноудена, він утік зі США до Гонконгу, бо не вірить, що у Сполучених Штатах на нього може чекати справедливий суд.

Влада США не змусить його замовкнути ні ув’язненням, ні вбивством, заявив Сноуден.

У США почали кримінальне розслідування щодо дій Едварда Сноудена з приводу оприлюднення таємної інформації, але офіційно з проханням про його видачу ще не зверталися.

Агентство національної безпеки США нині перебуває під тиском після викриттів у пресі про таємні програми американської влади стеження за даними про телефонні розмови через мережі принаймні однієї з найбільших телефонних компаній у США, а також за діями в інтернеті, які здійснюють через мережі дев’яти великих інтернет-компаній США іноземні громадяни з-поза меж країни. В агентстві наполягають, що ці програми допомогли зірвати десятки терактів.
XS
SM
MD
LG