Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії затримали дев’ять людей у справі про «таємні схованки влади Саакашвілі» (ВІДЕО)


У Грузії повідомили про затримання у справі про «таємні схованки влади Саакашвілі»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Грузії повідомили про затримання у справі про «таємні схованки влади Саакашвілі»

У Грузії затримали дев’ять людей у справі про виявлені недавно таємні схованки зі зброєю, наркотиками й даними на опозиціонерів до колишньої влади президента Міхеїла Саакашвілі, повідомив сьогодні міністр внутрішніх справ Грузії Іраклі Гарібашвілі.

За його словами, серед затриманих – посадовці Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони й колишні працівники поліції.

Один із затриманих – той, хто ґвалтував в’язнів, відеозаписи чого були у схованках, сказав міністр.

Він заявив, що ґвалтування і тортури, зняті на відеозаписах, відбувалися в час, коли міністром внутрішніх справ був нині арештований Вано Мерабішвілі, який пізніше був прем’єр-міністром.

Позавчора у Грузії оголосили про виявлення таємних схованок зі зброєю і військовим спорядженням, призначеним для широкомасштабних бойових і диверсійних дій, великою кількістю наркотичних і психотропних речовин, архівом даних на людей, яких, за твердженням МВС, попередня влада планувала арештувати в разі своєї перемоги на минулорічних парламентських виборах, і відеозаписи сцен катувань, сексуального насильства, побиття, жорстокого, принизливого чи образливого поводження з людьми, які чинили правоохоронці за влади Саакашвілі.

Проти Іване (Вано) Мерабішвілі, який нині є генеральним секретарем партії президента Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух», висунена низка звинувачень за статтями Кримінального кодексу, зокрема, про підкуп виборців, розтрату чи привласнення коштів із використанням службового становища, які завдали значної школи, і про зловживання службовими повноваженнями. Суд постановив узяти його під досудовий арешт.

Мерабішвілі не визнає ніякої своєї вини і називає звинувачення політичними переслідуваннями з боку нинішньої влади.

Нова влада Грузії на чолі з прем’єр-міністром Бідзіною Іванішвілі і його коаліцією «Грузинська мрія», які прийшли до влади за результатами виборів минулої осені, затримує і судить урядовців попередньої влади за звинуваченнями в різноманітних зловживаннях. Нинішня опозиція скаржиться на політичні переслідування, нова влада заперечує це.
XS
SM
MD
LG