Доступність посилання

ТОП новини

Фаріон припустила «проблеми з мозком» в організації, що протестувала проти неї в «Могилянці» (ВІДЕО)


Ірина Фаріон, архівне фото
Ірина Фаріон, архівне фото
Народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон заявила в середу, що не знала про акцію протесту студентської профспілки «Пряма дія» під стінами Києво-Могилянської академії і не стала свідком сутичок активістів організації зі свободівцями. Вона зайшла в аудиторію для підготовки до презентації своєї книжки «Мовна норма: знищення, пошук, віднова» на 15 хвилин раніше.

«Що це таке «Пряма дія»? Я вперше чую про таку організацію. Хай прийдуть, хай поспілкуються зі мною. Я їх запитаю, що вони знають про мою наукову діяльність. Я не реагую на зовнішній світ, я живу внутрішнім. Я прийшла сьогодні поговорити про внутрішнє, а не зовнішнє. Ми докотилися до такої межі, що мусимо доводити аксіоматичні речі. Якщо в нас у державі є ще спільноти, які цього не усвідомлюють, то, я думаю, їм просто не вистачає кисню. Це проблема з мозком. Мабуть, ця організація до цієї категорії належить», – заявила Фаріон.

На закиди «Прямої дії», що проведення такої зустрічі зі студентами суперечить внутрішнім актам НаУКМА, у яких мовиться, що «на проведення навчально-виховного процесу та наукової діяльності в НаУКМА не впливають політичні партії, громадські, релігійні організації та рухи», депутат відповіла, що «студент і політика – речі невіддільні», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Відео: Юрій Стеценко

У середу перед презентацією книжки Ірини Фаріон «Мовна норма: знищення, пошук, віднова» у Києво-Могилянській академії представники партії «Свобода» побились із активістами «Прямої дії». Кількох свободівців затримали співробітники спецпідрозділу «Беркут». На вечір під Подільський райвідділок міліції приїхала швидка й забрала двох затриманих, Руслана Андрійка та Михайла Ковальчука. У райвідділку перебувають іще семеро свободівців.

При цьому свободівці заявили, що до бійки з лівими й не дійшло, а сутичка почалася вже зі співробітниками спецпідрозділу «Беркут», коли ті почали затримувати свободівців. Міліція ж, зі свого боку, заявила, що втрутилася в сутичку, яка спалахнула біля вишу між демонстрантами і свободівцями, і відновила громадський порядок, затримавши вісім «порушників громадського порядку» за «протиправні дії».
XS
SM
MD
LG