Доступність посилання

ТОП новини

Бойові підрозділи збройних сил США почнуть приймати жінок з 2016 року


Представники військового керівництва США оголосили, що через три роки жінки зможуть займати ключові посади в бойових підрозділах збройних сил країни, які раніше були для них недоступні.

Представники всіх чотирьох видів збройних сил США у вівторок зібралися в Пентагоні, щоб оголосити про плани щодо скасування правил, які забороняють жінкам займати понад 200 тисяч військових посад.

Високопоставлений представник Пентагону Джуліет Бейлер, яка була присутня на засіданні, назвала цю новину історичною подією.

За її словами, мета Пентагону - зробити все можливе, щоб виконанням військової місії США займалися найбільш підготовлені для цього люди, незалежно від їхньої статі.

За словами генерала Беннета Саколіка, культурні, соціальні та поведінкові аспекти можуть виявитися більш серйозними перешкодами, ніж вимоги до фізичної підготовки для жінок, бажаючих вступити на службу в спецпідрозділи.

Він заявив, що ключовою якістю учасників сучасних спеціальних операцій є «інтелект».

Епоха «Рембо» в армії закінчилася, сказав генерал, маючи на увазі відомого американського військового горея в серії кінофільмів, який, головним чином, використовує грубу силу.

Корпус морської піхоти США вже застосовує однакові вимоги до фізичної підготовки для чоловіків і жінок. До 2015 року нові стандарти будуть прийняті в сухопутних військах. Згідно з ними, жінки зможуть служити в елітному загоні армійських рейнджерів.

Американські жінки вже кілька років беруть участь в бойових операціях і сотні військовослужбовців-жінок загинули на полі бою. Однак вони не могли займати ключові посади в деяких сферах, в тому спецопераціях і піхоті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG