Доступність посилання

ТОП новини

Оновлене виборче законодавство має бути консенсусом усіх політичних сил – посол ЄС


Ян Томбінський
Ян Томбінський
Оновлене виборче законодавство України має стати результатом консенсусу усіх політичних сил і враховувати інтереси кожного громадянина. Процес реформування виборчих законів має бути відкритим і прозорим. На цьому наголосив голова представництва ЄС в Україні, посол Ян Томбінський у виступі на міжнародному круглому столі у Києві.

«Виборче законодавство має ухвалюватись у результаті консенсусу між усіма політичними силами, президентом і урядом України. Зміни до виборчого законодавства повинні враховувати пропозиції громадянського суспільства й інтереси кожного українця. Влада, опозиція і громадськість мають разом працювати для створення чесної виборчої системи, яка дозволить здійснювати наріжний принцип демократії: людина має право обирати і бути обраною», – наголосив Томбінський.

Він нагадав, що ухвалення змін до виборчого законодавства – одна з вимог, які Україна має виконати для підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді цього року.

У роботі круглого столу з питань виборчого законодавства взяли участь урядовці, політики, незалежні експерти з України, представники Венеціанської комісії й іноземні дипломати з країн Євросоюзу і США.
XS
SM
MD
LG