Доступність посилання

ТОП новини

У Криму журналісти збирають по 5 копійок віце-прем’єрові місцевого уряду


У Сімферополі журналісти і громадські активісти розпочали акцію «Дай Бурлакову по п’ятаку», яку організували на захист інтернет-видання «Аргументи тижня – Крим» і його співробітниці Ганни Андрієвської.

У рамках акції, яка спершу почалася в соціальних мережах, проходить збір коштів для відшкодування 3 тисяч гривень моральної шкоди і майже 600 гривень судових витрат першому віце-прем’єр-міністрові уряду Криму Павлові Бурлакову.

Рішення про часткове задоволення позову урядовця до видання «Аргументи тижня – Крим» і журналістки Ганни Андрієвської Центральний районний суд Сімферополя ухвалив 19 червня. Окрім виплати моральної шкоди і компенсації судових витрат, журналісти, за рішенням суду, мусять видалити публікацію «Гуртожиток як пристанище для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова», що вийшла в «Аргументах тижня – Крим» у листопаді минулого року.

У публікації йшла мова про те, що посадовець зареєструвався у відомчому гуртожитку в селищі Комсомольське під Сімферополем, отримав там кімнату, але не проживає у ній. Віце-прем’єр розцінив це як втручання в особисте життя і розкриття приватної інформації, а тому звернувся до правоохоронних органів і суду.

За даними ініціаторів акції, їм необхідно зібрати 60 тисяч 5-копійчаних монет вагою 258 кілограмів. Журналісти збираються вручити їх посадовцеві особисто.

У прес-службі кримського уряду повідомили, що Павло Бурлаков перебуває у короткій відпустці.

За словами головного редактора інтернет-видання «Аргументи тижня – Крим» Заїра Акадирова, захист журналістів збирається оскаржити судове рішення суду першої інстанції.
XS
SM
MD
LG