Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Запоріжжі заборонив журналістам критичні слова про місцевий водоканал


У Запоріжжі Жовтневий районний суд заборонив місцевій газеті «Субота плюс» та її журналістам поширювати «недостовірну інформацію» про місцеве підприємство «Водоканал», повідомило сьогодні інтернет-видання «Коментарі. Запоріжжя». За повідомленням, це сталося «на початку тижня», без уточнень, коли саме.

Як мовиться в ухвалі суду, частину якої оприлюднило видання, суд заборонив компанії, що видає газету, і її шеф-редакторові та головному редакторові «розповсюджувати будь-яким чином (в друкованих засобах масової інформації, на телебаченні, у радіотрансляції, в мережі інтернет, в інтерв’ю, в розмовах з будь-якими особами та будь-яким іншим чином) недостовірну інформацію», після чого йде довгий перелік заборонених для згадування критичних тверджень про «Водоканал». Ці твердження містилися в оприлюдненій наприкінці травня статті про численні фінансові порушення у «Водоканалі» в «Суботі плюс», яку це комунальне підприємство оскаржило.

Суд також ухвалив, що газета має оприлюднити спростування інформації, яку суд визнав недостовірною.

Один зі згаданих в ухвалі суду, головний редактор «Суботи плюс» і автор тієї статті Богдан Василенко, заявив виданню, що ухвала, на його думку, незаконна, бо, за його словами, в законодавстві немає такого поняття, як «судова заборона говорити». Журналіст заявив, що не виконуватиме таку заборону і оскаржить її в апеляційному суді.

Видання «Коментарі. Запоріжжя» пише, що Жовтневий суд Запоріжжя через «необ’єктивний розгляд справ і несправедливі вироки» називають «місцевим Печерським судом», на згадку про Печерський суд Києва, який теж часто критикували за необ’єктивність і несправедливість.

Крім того, видання нагадує, що Богдан Василенко балотувався на виборах народних депутатів від партії УДАР.

Коментарів інших сторін до цієї ситуації наразі немає.
XS
SM
MD
LG