Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську завдяки швейцарцям відкрили пологовий тренінговий центр для медиків


В Україні за сприяння Швейцарії створюються чотири сучасні симуляційні тренінгові центри для навчання медичних спеціалістів – у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені Миколи Пирогова, у Кримському республіканському перинатальному центрі, у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні і в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, повідомив у четвер директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ґвідо Бельтрані під час відкриття центру в обласному центрі Прикарпаття.

На манекенах матері і дитини, яким вже навіть дали імена – Станіслава і Злата – медичні працівники відпрацьовуватимуть практичні навики надання медичної допомоги при пологах, імітуючи різні небезпечні стани.

За словами Бельтрані, «це надзвичайно велика перевага для медичного персоналу – мати можливість навчатися в такому симуляційному тренінговому центрі, тому що, практикуючись на манекенах, медики в майбутньому зможуть адекватно реагувати на ті критичні стани, ситуації, які стаються в реальному житті». Ще одна перевага, додав представник Швейцарії, – що можна навчити працювати злагоджено команду, а не одного лікаря.

Створені симуляційні тренінгові центри в рамках українсько-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини». На придбання обладнання Швейцарія виділила 400 тисяч швейцарських франків (понад три мільйони гривень).

Українсько-швейцарську програму «Здоров’я матері та дитини» впроваджує Швейцарський інститут охорони здоров’я за підтримки швейцарської держави з листопада 2011 року, а українсько-швейцарська співпраця, спрямована на покращення здоров’я матерів та дітей, розпочалася у 1997 році.
XS
SM
MD
LG