Доступність посилання

ТОП новини

Робота комісії Ради про побиття журналістів паралізована


Напад на журналістів у Києві, 18 травня 2013 року (© Dmitry Lipavsky)
Напад на журналістів у Києві, 18 травня 2013 року (© Dmitry Lipavsky)
Чотири представники Партії регіонів і КПУ, які входять до парламентської комісії, яка розслідує побиття журналістів 18 травня під час акцій у Києві, відмовилися підписувати попередній звіт комісії.

«Звіт є політизованим, у ньому свідомо проігноровані ті факти, що бійку спровокувала «Свобода», і не вказано партійної належності й зв’язку з опозицією спортсменів, які брали участь у бійці», – заявила член комісії від Партії регіонів Ірина Горіна.

Зі свого боку, керівник комісії, представник «Батьківщини» Віталій Ярема звинуватив провладну більшість у розвалюванні комісії.

«Попередній звіт не підписали чотири члени комісії, тому ми не змогли оголосити його в парламенті. Я оприлюднив його в інтернеті. Там лише факти, ніякої політики», – сказав Ярема. Члени комісії від опозиції заявили, що не вважають політикою факт участі нападників в охороні мітингу Партії регіонів і те, що БРДМ із провокаторами супроводжувала міліція.

18 травня під час мітингів опозиції й антифашистів у Києві побили журналістів Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя. Парламент створив слідчу комісію для розслідування подій того дня.
XS
SM
MD
LG