Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську ветеранам УПА відкрили в поліклініці окрему палату


У денному стаціонарі Івано-Франківської поліклініки № 2 у п’ятницю відкрили окрему палату для обслуговування учасників українських визвольних змагань.

Голова Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Богдан Борович зазначив: «Ветерани ОУН-УПА ніколи не зловживали і не використовували свій статус, воїни Української повстанської армії завжди поводяться дуже скромно – ніхто і ніде не чув про те, що їм не надають такі пільги, як треба, тим паче, що на державному рівні чомусь вони не визнані своєю українською державою».

На регіональному рівні рішення про статус ветеранів ОУН-УПА і гарантії їхнього соціального захисту на Івано-Франківщині було ухвалене у квітні 1996 року, воно передбачає в основному доплати до пенсій (цього року це 500 гривень), а тепер буде і окрема палата в лікувальному закладі.

Ремонт і обладнання палати на три ліжка взяло на себе підприємство «Івано-Франківськцемент». Тут є окремий санвузол, замінено вікна і двері, встановлено кондиціонер і нове освітлення, придбано меблі, телевізор, холодильник, мікрохвильову піч.

За словами голови наглядової ради підприємства, колишнього народного депутата Миколи Круця, створення такої палати – лише перший крок, бо «лікування без належного забезпечення ліками є беззмістовним», а ветерани УПА не мають великих пенсій. Тому через благодійний фонд Короля Юрія залучатимуть доброчинників до збору коштів на медикаменти таким хворим.

Подбають також про те, щоб ветерани з інших районів області на час лікування в денному стаціонарі мали де проживати і як добиратися до лікувального закладу.

Наразі першими лікування в поліклініці проходитимуть вояки ОУН-УПА з обласного центру.

На початок року на Прикарпатті було 600 учасників українських визвольних змагань, хоча їх стає все менше.
XS
SM
MD
LG