Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі розпочалися українсько-російські військові навчання


Урочиста церемонія відкриття спільних українсько-російських навчань «Фарватер миру-2013» відбулася у суботу зранку в Севастополі. У ній взяли участь представники командування Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Росії, учасники маневрів, керівники міста і духовенство.

За повідомленням прес-центру командування ВМС України, темою маневрів є ведення спільних антипіратських дій на морі.

Українські і російські моряки мають виробити єдині погляди на форми і способи проведення антипіратських дій, відпрацювати спільні дії екіпажів кораблів (суден) та авіації двох флотів на навчаннях з ведення морського бою, з організації всіх видів оборони на ходу з виконанням бойових вправ, тактичного маневрування. Учасники навчань також відпрацьовуватимуть дії сил авіації при виконанні завдань антипіратської діяльності і спільні дії пошуково-рятувальних сил.

Від ВМС України в навчаннях беруть участь ракетний корвет «Хмельницький», морський тральник «Черкаси», санітарний катер «Сокаль», два швидкохідні човни «Віллард», літак Ан-26, вертоліт Мі-14, 15 бойових плавців. Від Чорноморського флоту Росії залучаються 9 плавзасобів, 3 літаки, один вертоліт і 15 бойових плавців.

25 червня плавзасоби вийдуть у море для відпрацювання епізодів морської фази навчання. Зокрема, сили двох флотів проведуть навчання з контролю безпеки судноплавства та опитування підозрілого судна, інших антипіратських дій, а також виконають бойові стрільби і бомбометання, відпрацюють рятувальні вправи

За принципом ротації, цього разу керівником навчання є командувач Чорноморського флоту Російської Федерації віце-адмірал Олександр Вітко.

Українсько-російські маневри «Фарватер миру» з перервами проводяться з 1997 року. З 2010 року вони є щорічними.
XS
SM
MD
LG