Доступність посилання

ТОП новини

У Києві почалось засідання Сохнуту – вперше в колишньому СРСР


У Києві в неділю відкрилося засідання наглядової ради Єврейського агентства для Ізраїлю, відомого також як Сохнут – як повідомило це агентство, вперше на території країн, що виникли на місці колишнього СРСР.

Як заявив, відкриваючи засідання, голова Сохнуту Натан Щаранський, ухвала провести це зібрання в Києві є частиною глобальних зусиль агентства на зміцнення зв’язків із єврейськими громадами післярадянського простору.

У перебігу перебування членів наглядової ради Сохнуту передбачені також їхні зустрічі з президентом, міністром закордонних справ та іншими чільними посадовцями України і з керівниками єврейської громади.

В Ізраїлі англомовна газета The Jerusalem Post нагадала в неділю перед початком засідання, що в Україні не всі єврейські діячі були згодні з його проведенням у Києві. Зокрема, за словами газети, ще в березні голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосип Зісельс надіслав Натанові Щаранському листа протесту з підписами єврейських діячів, правозахисників і вчених, які висловилися проти зустрічі в Україні через те, що в державі, за їхніми словами, відбувається наступ на політичні і суспільні права і свободи громадян.

Єврейське агентство для Ізраїлю (Сохнут) – ізраїльський офіційний орган зв’язків країни з єврейською діаспорою у світі. Засідання його наглядової ради відбуваються тричі на рік, як правило, в Єрусалимі в Ізраїлі.
XS
SM
MD
LG