Доступність посилання

ТОП новини

Український квартет підкорюватиме тенісний Лондон


Одна з найсильніших тенісисток світу білоруска Вікторі Азаренко цілує сітку на одному з вімблдонських кортів після перемоги над своєю суперницею (архівне фото)
Одна з найсильніших тенісисток світу білоруска Вікторі Азаренко цілує сітку на одному з вімблдонських кортів після перемоги над своєю суперницею (архівне фото)
Cьогодні в Лондоні стартує Вімблдонський тенісний турнір – найпрестижніше в цьому виді спорту змагання на траві. Україну на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету представлятимуть четверо учасників. «Сіяним» серед них буде тільки Олександр Долгополов.

Перша ракетка України має 26-й номер серед тих 32 учасників, які не мають шансів зіграти між собою до третього кола. В першому раунді Долгополов зустрінеться з португальцем Гастаном Ельяшем. Сергій Стаховський, хоч і не є «сіяним», теж отримав у першому колі цілком прохідного суперника – бразильця Рожеріу Дутра-Сілву. Якщо Сергію вдасться впоратися з цими опонентом, то в другому колі на нього може чекати зустріч із легендою світового тенісу, чинним чемпіоном і семиразовим переможцем Вімблдону швейцарцем Роджером Федерером.

Леся Цуренко поміряється силами з іспанкою Ларою Арруабарреною. Минулого тижня Цуренко добре потренувалася на траві – в голландському Хертогенбоші вона дійшла до чвертьфіналу. Єдиною українкою, яка вже в першому раунді отримала за суперницю тенісистку топ-рівня, стала Еліна Світоліна. Її екзаменуватиме 15-та на Вімблдоні француженка Маріон Бартолі.

Четверте «золото» Європи

Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан учетверте довела – у Європі їй немає рівних у фехтуванні на шаблі. У фіналі континентальної першості в хорватському Загребі Харлан, як і торік, зустрілася з Васілікою Вугіокою з Греції.

Перевага Ольги була дуже переконливою – 15:7. Це вже третя поспіль перемога на першості Старого світу. Уперше Харлан відзначилася нагородою на чемпіонаті Європи у 2006 році – тоді в турецькому Ізмірі вона виграла срібну медаль, поступившись у фіналі росіянці Софії Великій. 2008 року в Пекіні настав зоряний час миколаївської спортсменки, якій на той момент ще не виповнилося й 18 років. У фіналі командних змагань Олімпіади саме Ольга завдала вирішального уколу суперниці з китайської збірної. Торік у Лондоні в індивідуальних змаганнях Харлан здобула ще одну нагороду – бронзову.

У командних змаганнях на шаблі українок у фіналі переграла збірна Росії. Ольга Харлан, Галина Пундик, Аліна Комащук та Олена Вороніна програли з рахунком 44:45. Вирішальний укол Ольга Харлан пропустила від Катерини Дяченко, яку в особистих змаганнях переграла…

Бронзові нагороди континентальної першості в командних змаганнях шпажистів здобула чоловіча збірна України. Богдан Нікішин, Анатолій Герей, Дмитро Карюченко та Віталій Медведєв у напруженій боротьбі у півфіналі програли угорцям – 32:38. Та поразка додала мобілізації в поєдинку за третє місце – український квартет просто не зауважив опору французів, перемігши їх з рахунком 41:24.

Чотири перемоги стрибунів у воду

Українська збірна успішно виступила на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду, що відбувся в німецькому місті Росток. В загальнокомандному заліку українці стали першими – чотири золоті, одна срібна і дві бронзові медалі.

Першу золоту нагороду до української скарбнички в командних змаганнях принесли Юлія Прокопчук і Олександр Бондар. Набравши за сумою виступів 413,20 бала, український дует випередив німців (384 бали) і росіян (348,10 бала).

Згодом настав час чинних чемпіонів Європи доводити, що за рік нічого не змінилося. Ілля Кваша і все та ж Юлія Прокопчук зробили це впевнено. Спочатку Кваша на метровому трампліні з результатом 467,75 бала залишив далеко позаду двох німців – Мартіна Вольфрама і Олівера Хомута, які набрали 414,75 і 414,45 бала відповідно. Згодом Прокопчук гідно витримала конкуренцію з боку росіянки Юлії Колтунової. Переможницю і срібну призерку відділили два з лишком бали – 373,30 проти 371,10. Німкеня Марія Курйо, яка здобула «бронзу», відчутно відстала – 323 бали рівно.

В останній день змагань у стрибках з 10-метрової платформи першим вдруге на чемпіонаті став Олександр Бондар (521,45 бала), який випередив Патрика Хаусдінга з Німеччини (514,65) і Віктора Мінібаєва з Росії (500,35).
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG