Доступність посилання

ТОП новини

На Ющенка подали до суду через газові переговори


Віктор Ющенко
Віктор Ющенко
Юрист Станіслав Батрин подав позов до Вищого адміністративного суду стосовно колишнього президента України Віктора Ющенка за втручання в хід газових переговорів у 2008 році.

«Звернулися з позовом до президента Ющенка, та ставимо під сумнів законність дій президента щодо заборони Олегу Дубині як керівнику НАК «Нафтогаз України» підписувати газові контракти за ціною 235 доларів», – повідомляє прес-служба юриста.

Крім того, в позовній заяві йдеться про «протиправні дії Ющенка щодо взяття на себе компетенції Кабінету Міністрів і вчинення управлінського впливу на «Нафтогаз» (перевищення владних повноважень, з урахуванням статті 19 Конституції) у процесі укладання контрактів на постачання і транзит газу».

Позивач просить ВАСУ визнати незаконними дії Ющенка на посаді президента щодо взяття на себе компетенції уряду і Міністерства палива й енергетики та вчинення управлінського впливу на НАК «Нафтогаз України».

Раніше Станіслав Батрин повідомив, що звернувся з позовом до Кабміну і Фонду державного майна про визнання недійсними контрактів на поставку газу, укладених 19 січня 2009 року між російським «Газпромом» і «Нафтогазлм України». А згодом адвокат заявив, що хоче просити суд витребувати «таємні додатки» до газових угод.

За звинуваченням у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році екс-прем’єр України Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення.
XS
SM
MD
LG