Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську садівники заявили, що стали жертвами «земельної афери»


У Дніпропетровську члени садового товариства «Зелена зона» заявляють, що стали жертвами «земельної афери». Справу у вівторок розглядав Адміністративний апеляційний суд Дніпропетровської області і відклав розгляд до жовтня. Представники міської ради у вівторок до суду не з’явились.

Тим часом обурені городники заявляють, що готуватимуться до акцій громадянської непокори.

За словами членів товариства, 30 років тому майже двісті родин отримали в користування земельні ділянки на околиці міста, неподалік Дніпра, і весь цей час їх обробляли та виживали за рахунок городини. Шість років тому, кажуть люди, коли вони захотіли оформити право власності на землю, виявилось, що зібраний ними пакет документів дивним чином загубився в інстанціях. Скориставшись цим, кажуть люди, на тій землі невідомі почали зводити котеджі: частина городів разом зі ще не зібраним урожаєм опинилась під колесами бульдозерів.

«Це земельна афера. З нами ніхто не узгоджував, скористались нашою правовою безграмотністю. Які у нас підстави претендувати на цю землю? У нас товариство, ми подали документи на приватизацію цієї землі, наші документи загубились, ми ще раз подали», – розказала Радіо Свобода Валентина Ніколенко, яка вважає себе постраждалою.

«Юридичний відділ міськради підтвердив, що земля нам була виділена в безстрокове користування. Питання не вирішене, ця справа тягнеться вже шість років. Хотілось би, щоб контрольні органи звернули увагу на цю ситуацію. В інтернеті вже є оголошення про продаж земельних ділянок, із яких нас «посунули». Ціна – 5 тисяч доларів США за сотку», – сказав заступник голови товариства «Зелена зона» Володимир Тищенко.

Водночас люди, які розпочали будівництво на тих землях, показують державні акти на право власності на землю й заявляють, що отримали їх в установленому порядку.

Раніше у міськвиконкомі членам садового товариства повідомили, що земля, на яку вони претендують, уже приватизована, однак відмовились надати список осіб, які є власниками.
XS
SM
MD
LG