Доступність посилання

ТОП новини

Не газом, так футболом «Газпром» втягує Україну в російську орбіту? (Огляд преси)


Київ – Поки Брейвік у норвезькій в’язниці скаржиться на холодну каву, українських в’язнів часто утримують в умовах, що не відповідають навіть мінімальним стандартам та уявленням про людські умови існування, стверджує газета «День». Видання пише, що в Україні не лише в’язні, а й будь-яка особа, воля якої з тих чи інших причин опиняється не в її власних, а в руках держави, не може почуватися безпечно. Докладніше про масштаби порушень прав людини за зачиненими дверима йдеться в статті «Про «місця несвободи».

«Газпром» продемонстрував, що його політичною зброєю як повноважного російського форварда на міжнародній арені є не лише газ. Як інформує газета «День», завтра має стартувати товариський турнір російських та українських футбольних клубів. «Це лише перший крок на шляху до Об’єднаного чемпіонату», – наголосив керівник «Газпрому» Олексій Міллер. Хоча і українські фани і футбольна громадськість України неодноразово висловлювалася проти ідеї об’єднання національних чемпіонатів. Проте Міллер удає, що не знає про це. Він, як переконує газета, використовує футбол, як і ціну на російський газ, з очевидною метою: як не києм, то палицею, тобто не газом, так футболом втягнути Україну у Митний союз і взагалі в російську орбіту. Усі ці зусилля подаються під виглядом зближення двох країн задля забезпечення ними своїх національних інтересів. Публікація називається – «Не спортивно».

Від 1 вересня розраховуватися власними грошима можна буде тільки у тому випадку, якщо вартість товару чи послуги не перевищує 150 тисяч гривень. При дорожчих покупках банкіри почнуть знімати комісійні за проведення безособових платежів, а податківці – відстежувати витрати українців. Про те, чим це загрожує, аналізують «Вечірні вісті» у публікації «У комп’ютері Арбузова незабаром з’явиться фінансове досьє на кожного українця».

Верховна Рада дозволила лікарням швидкої допомоги залучати кошти й добровільні пожертвування. Їх можуть давати і підприємства, й пацієнти. Як інформує «Газета по-українськи», народні депутати внесли зміни до закону про екстрену медичну допомогу. В такий спосіб узаконили додаткові побори, переконаний експерт видання. Заголовок матеріалу – «Побори у «швидкій» будуть обов’язкові».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG