Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Сенату США вимагає звільнення Тимошенко


Комітет Сенату США із закордонних справ схвалив проект резолюції, в якій пропонується закликати владу України звільнити колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. Як мовиться в повідомленні прес-служби комітету, таке рішення ухвалили на засіданні 25 червня.

Цього місяця на розгляд Сенату США був внесений проект резолюції з вимогою звільнити Тимошенко «на виконання рішення Європейського суду з прав людини».

Екс-прем’єр відбуває 7-річне ув’язнення за звинуваченням у підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. На даний час Тимошенко перебуває в харківській лікарні, а її захисники вимагають перевезення екс-прем’єра для продовження лікування за кордон.

Європейський суд із прав людини визнав незаконним досудовий арешт Тимошенко, але це рішення не стосується її перебування під вартою за вироком суду.

Звільнення Тимошенко є однією з умов, які Євросоюз фактично ставить перед Україною для підписання угоди про асоціацію на Вільнюському саміті програми «Європейське партнерство» в листопаді, вимагаючи від України подолати проблему вибіркового правосуддя.
XS
SM
MD
LG