Доступність посилання

ТОП новини

Кияни не захищають Гостиний двір, бо ліниві й думають, що вийде хтось інший – Бекешкіна


Акція на захист Гостиного двору, Київ, 13 лютого 2013 року
Акція на захист Гостиного двору, Київ, 13 лютого 2013 року
Готовність до протестів в українців є стабільно високою в усі роки незалежності, а проблема незаконних забудов хвилює більшість киян. Однак потенційних активістів лякає низька ефективність пікетів. Про це на круглому столі «Гостиний двір – Таксім: спiльне і вiдмiнне», трансляція якого триває на сайті Радіо Свобода, заявила соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Ми питали про основні проблеми, які вважають кияни найбільш важливими. Руйнація історичного обличчя Києва увійшли в 7 основних проблем. 36% киян сказали що це одна з найважливіших проблем. Але хоча кількісно протестів може бути по Україні багато, протестантів не настільки багато, щоб з ними рахувалися. Якщо говорити про Київ, кияни відповідають, чому вони не виходять. Тому що вони ліниві і тому що вважають, що за них вийде хтось інший», – сказала соціолог.

Тринадцять місяців триває рух на захист Гостиного двору. Учасники акції створили в Гостиному новий культурний простір, а після вигнання звідти вже на Контрактовій щотижня проводять культурно-просвітницькі заходи – мирні й «без прапорів».
XS
SM
MD
LG