Доступність посилання

ТОП новини

Луценко сподівається, що Тимошенко зможе балотуватися в президенти


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Екс-голова МВС України Юрій Луценко розраховує, що колишній прем’єр Юлія Тимошенко зможе брати участь у президентських виборах у 2015 році.

«Я дуже розраховую, що Юлія Володимирівна зможе до виборчої кампанії отримати всі юридичні можливості висувати свою кандидатуру. До речі, і сьогодні Конституція це не забороняє, але відому колізію в законодавстві ніхто поки що не перевірив», – сказав Луценко сьогодні в Харкові.

Відповідаючи на запитання, чи готовий він підтримати Тимошенко у разі її висунення кандидатом у президенти, колишній міністр сказав: «Я буду підтримувати того кандидата, який зможе об’єднати навколо себе монолітну команду з конкретним планом зміни країни. Юлія Володимирівна – один з оптимальних лідерів такого напряму. Реалії – на жаль! – змушують думати і про інші варіанти».

Екс-прем’єр відбуває 7-річне ув’язнення за звинуваченням у підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році, засуджена в так званій «газовій справі» за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень). На даний час Тимошенко лікується в харківській лікарні, а її захисники вимагають перевезти екс-прем’єра за кордон, щоб там продовжити лікування.

Нині чинний закон про вибори президента України у ст. 9, ч. 4 встановлює: «Не може бути висунутим кандидатом на пост Президента України громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку».
XS
SM
MD
LG