Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині опозиційні сили вирішили об’єднатися до осені


На Прикарпатті об’єднання опозиційних партій «Батьківщина» і «Фронт змін» проходитиме «добровільним шляхом, без усяких квот, на основі авторитету кожної політичної сили в тому чи іншому районі чи місті», сказав сьогодні на прес-конференції народний депутат, керівник обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко.

При цьому він зазначив, що цей процес не є одномоментним: «це не процес командно-адміністративних методів, а процес довготривалих роздумів». Завершити його планують до осені.

Наразі на Івано-Франківщині партія «Батьківщина» має найбільше представництво у радах усіх рівнів, від обласної до сільських: 476 депутатів. Іще 226 депутатів має «Фронт змін».

За словами народного депутата, керівника обласної організації «Фронту змін» Володимира Шкварилюка, після об’єднання партій наступним важливим етапом є об’єднання фракцій. При цьому він теж наголосив, що «ніхто нікого вступати у партію «Батьківщина» чи навіть у фракцію не примушуватиме».

Уже почали приймати заяви від охочих увійти до партії «Батьківщина», хоча ще нема даних, скільки «фронтовиків» виявили таке бажання. Водночас Дмитро Шлемко і Володимир Шкварилюк зазначили, що «штучно не нагнітатимуть цей процес, як колись заганяли в колгосп».

Представники опозиційних сил не виключають, що після завершення процесу об’єднання на рівні фракцій у зв’язку зі зміною їхньої чисельності не виникне спокуса переобрання голів рад різних рівнів. За словами Дмитра Шлемка, якщо виникнуть такі ситуації, особливо там, де ради очолюють представники ВО «Свобода», розв’язуватимуть їх «методом переговорів, консенсусу».

У середині місяця в Києві відбувся об’єднавчий з’їзд партії «Батьківщина» зі ще кількома опозиційними силами, зокрема, з партією «Фронт змін».
XS
SM
MD
LG