Доступність посилання

ТОП новини

Цьогорічний курортний сезон у Криму: менше парканів, більше безкоштовних пляжів


Сімферополь – Крим знову хоче подобатись курортникам. Нинішній курортний сезон відкрили тут більшою кількістю безкоштовних пляжів і демонстративною боротьбою з парканами, що перегороджують вихід до моря. Днями кримський прем’єр Анатолій Могильов пообіцяв, що уряд автономії оприлюднить точний список платних пляжів і паркувальних майданчиків, щоб туристи знали, де та які гроші платити.

«Забирайся, я тобі зламаю голову, зрозумів, Вася?! Я тобі голову зламаю..! Я тебе тут уб’ю!..» – це відео з нецензурною лайкою і погрозами вбити журналіста стало предметом розгляду на засіданні уряду Криму, а також кримінального провадження, відкритого місцевими правоохоронцями. Нелегальні паркувальники вимагали гроші за проїзд автомобіля до туристичного об’єкту Лівадії, коли ж водій відмовився і зателефонував до міліції, ті пообіцяли його вбити.

Днями кримський прем’єр Анатолій Могильов повідомив, що зловмисники втекли за межі півострова, тож їх розшукують правоохоронці, а уряд підготував списки платних парковок і пляжів, щоб кримчани і гості Криму знали, де та які гроші платити.

Міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв каже, що громадяни мають повне право на таку інформацію.

«Для того, щоб туристи знали, де вони платять і згідно з яким нормативним актом, буде оприлюднений такий перелік об’єктів, які можуть і мають право брати плату. Також ми стежитимемо, на що йдуть зібрані кошти. Вони повинні йти на те, щоб туристи мали кращої якості послуги і на утримання об’єктів», – сказав Олександр Лієв.

Зі списками доведеться зачекати?

Попри заяви урядовців, станом на вечір середи обіцяний перелік на урядовому веб-порталі не з’явився.

Разом з тим, міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв повідомив, що за останні кілька років кількість платних послуг, особливо за прохід на пляжі й туристичні об’єкти, «значно зменшилась».

«Наприклад, якщо брати пляжі, то сьогодні 350 з 580 пляжів у Криму мають безкоштовний вхід. Це значно більше – майже на третину – ніж було колись, при Радянському Союзі», – зазначив міністр Лієв.

У прес-службі Ради міністрів АРК повідомили, що затримка з оприлюдненням переліків платних пляжів і паркувальних майданчиків виникла через «певні неточності у попередніх списках», і пообіцяли оприлюднити їх на сайті пізніше.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG