Доступність посилання

ТОП новини

З Києво-Печерської лаври відселяють лабораторію, медики протестують


У Києві з території Києво-Печерської лаври відселяють медичну лабораторію Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського.

Медики вважають, що перенесення лабораторії на відстань майже 20 кілометрів від приміщення стаціонару може коштувати багатьом пацієнтам життя. Про це Радіо Свобода заявила виконувач обов’язків керівника стаціонару Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Ольга Ляшок.

«Від цього страждатимуть найбільше хворі на ВІЛ-СНІД, бо терапія для них призначається за лабораторними показниками. Вони можуть померти, оскільки лікар не знатиме, що призначити пацієнту», – наголосила Ольга Ляшок.

За її словами, відповідно до розпорядження директора інституту Віктора Матяша до 28 червня планується також переведення відділень нейроінфекцій, детоксикації та інтенсивної терапії.

«Ми усі в розпачі, бо приміщення, у які нас начебто переводять, не влаштовують нікого, тим більше важких хворих», – відзначила лікар.

У стаціонарі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського лікувалися від 100 до 110 пацієнтів.

Звільнення медиками території Києво-Печерської лаври відбувається в рамках здійснюваної владою політики повернення культових споруд церкві.
XS
SM
MD
LG