Доступність посилання

ТОП новини

Громадські діячі одночасно з Тимошенко пропонують скликати національний круглий стіл


В’ячеслав Брюховецький
В’ячеслав Брюховецький
Низка українських громадських діячів, науковців і політологів виступила з ініціативою скликання Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього».

Ініціатива має на меті сприяти порозумінню влади, опозиції й громадськості для реалізації європейського вибору України, зокрема підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Здолати розбіжності заради вищої мети. Скажімо, той круглий стіл у Польщі, за який сіли, здавалося б, непримиренні опоненти. Бачимо результати – успіхи Польщі в побудові справді європейської держави. Тому ініціатива такого круглого столу є надзвичайно актуальною. Це можливо сьогодні здійснити, якщо ми маємо відповідальних політиків, а не популістів», – заявив почесний президент Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький, який є головою наглядової ради робочої групи, яка напрацьовуватиме документи і здійснюватиме організаційне забезпечення процесу.

На переконання учасників ініціативи, Національний круглий стіл щодо євроінтеграції має відбутись у вересні.

Раніше сьогодні в своїй статті на «Українській правді» екс-прем’єр Юлія Тимошенко запропонувала створити національний круглий стіл «Порозуміння заради європейського майбутнього» для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС угоди про асоціацію. За її словами, залишилося тільки 67 робочих днів для виконання критеріїв, запропонованих Європейським союзом, без виконання яких угоду не підпишуть.
XS
SM
MD
LG