Доступність посилання

ТОП новини

Україна: дві третини побачили неправильний напрямок, три чверті невдоволені становищем


66 відсотків опитаних українців вважають, що події в Україні загалом розвиваються у неправильному напрямі, 74 відсотки не задоволені нинішньою ситуацією в Україні (зовсім або переважно) – такі результати оприлюдненого в четвер опитування Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» разом із соціологічною службою Центру Разумкова.

За даними цього опитування, яке провели з 17 по 22 травня, основними причинами незадоволеності громадян є економічні аспекти суспільного життя: найбільше не задоволені низькими зарплатами, пенсіями, стипендіями (58% населення), високими цінами (49%), низьким рівнем соціальних гарантій (44%), корупцією (30%).

Головну провину за незадовільну ситуацію в Україні громадяни покладають на президента (51%) та уряд (51%), а також Партію регіонів (30%). Водночас 26% громадян вважають, що винні самі люди з їхньою пасивністю.

У сподіваннях українців щодо змін в Україні на краще не виявилося одностайності: 19% населення пов’язують ці зміни зі зміною влади після президентських виборів 2015 року, 18% – із нинішньою владою, 18% – зі вступом України до ЄС, 17,5% – з опозицією. Втім, у 17% громадян взагалі ніяких сподівань на краще немає.

Усього було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
XS
SM
MD
LG