Доступність посилання

ТОП новини

До Харкова доправили тіла вбитих у Пакистані альпіністів


До Харкова прибули труни з тілами трьох убитих у Пакистані українських альпіністів – Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва і Дмитра Коняєва. В Україну їх доправив літак збройних сил Пакистану.

На цьому ж борту на батьківщину повернулися п’ятеро київських і двоє харківських спортсменів, яким пощастило уникнути бійні в базовому таборі біля гори Нанґа-Парбат.

Поховання альпіністів планується 30 червня. За словами керівника харківського альпклубу Геннадія Копейки, в організації поховання допомагає обласна і місцева влада.

Напад на альпіністів стався у базовому таборі біля дев’ятої найвищої вершини світу Нанґа-Парбат, ця місцевість на півночі підконтрольної Пакистанові частини Кашміру вважалася цілком безпечною для іноземців. Внаслідок нападу, крім трьох українців, загинули ще сім іноземців і один пакистанець.

Відповідальність за напад узяли на себе пакистанські таліби, які заявили, що створили спеціальний підрозділ для вбивств іноземців, щоб домогтися від США припинити удари по них із безпілотних літаків.
XS
SM
MD
LG