Доступність посилання

ТОП новини

Представники Європарламенту не коментували візит до Тимошенко в лікарню


Члени спостережної місії Європейського парламенту в Україні Пат Кокс і Александер Квасневський понад дві з половиною години пробули сьогодні в центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні ув’язнена колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, і поїхали, не спілкуючись із пресою.

Група прихильників Тимошенко під воротами лікарні провела автоколону вигуками «Юлі – волю!», як перед тим зустріла її.

Місія Європарламенту у складі євродепутатів, колишніх президента Європарламенту Пата Кокса і президента Польщі Александера Квасневського, прибула до України позавчора – вже втретє за останній місяць. Квасневський після прибуття заявив, що місія «працює», зокрема, над питанням про можливе лікування Тимошенко за кордоном.

Кокс і Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту в судових процесах над Юлією Тимошенко і почали роботу в червні минулого року. Пізніше їхній мандат розширили: крім справ колишнього прем’єра, вони також спостерігали за справами колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка.
XS
SM
MD
LG