Доступність посилання

ТОП новини

У Києві горіла садиба Мурашка


У Києві в ніч на п’ятницю горіла «садиба Мурашка» – нежитловий 4-поверховий будинок на вулиці Мала Житомирська, 14, повідомило інтернет-видання «Українська правда».

За даними прес-служби Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежа виникла о 3-й годині ночі. О 5-й годині підрозділами ДСНС пожежу було ліквідовано.

Вогнем було охоплено близько 2400 квадратних метрів дерев’яних перекриттів. Жертв та потерпілих немає.

За попередніми висновками, причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем сторонніх осіб.

Разом з тим, активіст Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook написав, що «підпал вигідний бізнесменам, котрі претендують на цей будинок».

На думку активіста, їм потрібна земля, на якій знаходиться будівля.

Водночас народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець на своїй сторінці написав: «Садиба Мурашка, за яку рішуче боролись кияни, згоріла сьогодні вночі. Ми відбили її у приватних власників, які нищили її, і передали місту. І ось за майже два роки, коли садиба стала знов муніципальною, Попов і його прихвосні показали себе у всій красі».

«Мрія влади здійснилася: садиба, як і будинок на Алли Тарасової, як і Гостиний двір, як і Тюремний замок, згоріла. Звертаю увагу: згоріла, як завжди, у свята, як завжди, вночі… Випадковість? Можливо. Але хто в неї повірить?» – заявив депутат.

Будинки кінця ХІХ століття, в яких жив та працював відомий художник Олександр Мурашко, внесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та значаться як пам’ятки історії, архітектури та містобудування місцевого значення і включені до енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України».
XS
SM
MD
LG