Доступність посилання

ТОП новини

Кличко виступив проти змін Конституції поза парламентом


Голова партії УДАР Віталій Кличко заявив в оголошеній у п’ятницю заяві, що його сила не дасть українській владі «змінити Конституцію через так званий референдум» і не допустить ніяких змін до Основного закону без участі парламенту.

«Можновладці часто забувають, що джерелом влади є народ, і заради того, аби залишитися у своїх кріслах, вони готові переписувати Конституцію», – мовиться в заяві.

«Українську Конституцію весь час намагаються переписати, а краще б почали її виконувати. В першу чергу – в частині захисту прав і свобод громадян», – вважає лідер УДАРу.

Кличко наголосив, що УДАР вимагає від влади передусім дотримуватися Конституції, яка гарантує кожному громадянинові право на працю, охорону здоров’я і освіту, на житло, мирні зібрання і свободу слова.

На його думку, влада «збирається вчергове переписати під себе Основний закон, цього разу через так званий референдум», бо «усвідомлює, що ніколи не переможе на чесних виборах».

«Хочу розчарувати всіх авторів подібного сценарію: вам не вдасться його реалізувати. Залиште спроби «редагування» Конституції. Пам’ятайте про те, що Основний закон громадяни, і перш за все влада, зобов’язані виконувати», – заявив Кличко.

28 червня Україна святкує День Конституції.
XS
SM
MD
LG