Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті вийшли на вулиці прихильники і супротивники президента


У Єгипті мітингували й билися прихильники і супротивники президента
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

У Єгипті мітингували й билися прихильники і супротивники президента

Тисячі прихильників і супротивників президента Єгипту Мухаммада Мурсі вийшли в п’ятницю на вулиці міст країни, щоб висловити своє ставлення до влади напередодні запланованих на неділю протестів опозиції.

Зокрема, у столиці Каїрі прихильники президента, вихідця з ісламістських кіл, зібралися біля однієї з мечетей, акції супротивників – у кількох інших частинах міста, в першу чергу на традиційному місці противладних протестів, площі Тахрір.

У другому найбільшому місті Єгипту Александрії, за повідомленнями, сьогодні сталися сутички між сторонами, в яких загинула принаймні одна людина і потерпіли понад 70. Там, як повідомляють, супротивники влади вдерлися до місцевого відділку поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», з лав якого вийшов Мурсі, і підпалили його.

У таких сутичках останніми днями в Єгипті загинули вже кілька людей. У цьому сторони звинувачують одна одну.

Провідні богослови Єгипту застерегли в п’ятницю про можливість громадянської війни і закликали бути пильними, щоб не зірватися в неї.

У недідю, на першу річницю інавгурації Мухаммада Мурсі, його супротивники планують масові демонстрації по всій країні з закликами до його відставки.
XS
SM
MD
LG