Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ КП занепокоєна спробами позбавлення УПЦ (МП) незалежності в управлінні


Українська православна церква Київського патріархату глибоко занепокоєна подіями в Українській православній церкві (Московського патріархату), спрямованими, на переконання керівництва УПЦ КП, на ліквідацію незалежності в управлінні УПЦ (МП), і закликає до поновлення підготовки до діалогу.

«Ми бачимо, як, користуючись погіршенням здоров’я митрополита Володимира (Сабодана) і боротьбою між деякими архієреями за право стати його наступником, внутрішні і зовнішні сили знову прагнуть у будь-який спосіб фактично ліквідувати незалежність і самостійність УПЦ (МП) в управлінні, щоб міцніше прив’язати її до Московської патріархії ... і не допустити подолання наявного церковного розколу», – йдеться у зверненні Архієрейського собору УПЦ КП до УПЦ (МП), ухваленому 28 червня та опублікованому прес-центром Київської патріархії.

В УПЦ КП занепокоєні тим, що знову чиняться спроби внести до статуту УПЦ (МП) зміни, які фактично позбавлять її незалежності в управлінні, провести реформу структури УПЦ (МП) з розподілом її на митрополичі округи, які залежатимуть від Москви, а не від Київського престолу. Крім того, УПЦ КП вказує на посилення останнім часом боротьби за посаду глави УПЦ (МП).

У Церкві також наголосили, що УПЦ КП вважає неприйнятним для себе і повністю відкидає будь-які моделі або пропозиції досягнення церковної єдності, умовами яких є входження Української церкви в будь-якій формі до складу Московського патріархату.

Звернення підписав глава УПЦ КП Філарет (Денисенко) та усі учасники Архієрейського собору.
XS
SM
MD
LG