Доступність посилання

ТОП новини

США просять Еквадор не надавати притулок Сноудену


Американський віце-президенцт Джо Байден звернувся до Еквадору з проханням не надавати притулок Едварду Сноудену – американцеві, який оприлюднив дані про таємні програми американських спецслужб щодо стеження за телефонними контактами й діями в інтернеті.

Телефонну розмову з Джо Байденом провів президент Еквадору Рафаель Корреа, саме від нього і стало відомо про прохання США. Корреа розповів, що наразі його країна ще не має офіційного рішення щодо надання Сноудену притулку, оскільки той поки не прибув в Еквадор.

Раніше Еквадор підтвердив, що отримав прохання про притулок від Едварда Сноудена, обвинуваченого у США у шпигунстві, крадіжці та умисному розголошенні секретної інформації. Водночас в Еквадорі заявили, що до винесення рішення з цього приводу проведуть консультації з Вашингтоном.

Протягом кількох тижнів Сноуден перебував у Гонконгу. Раніше цього тижня стало відомо, що Сноуден провів щонайменше одну ніч у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво». За деякими версіями, він перебуває там і досі.
XS
SM
MD
LG