Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає виступу Януковича у Раді в п’ятницю


Опозиція блокує парламент, вимагаючи особистого виступу президента перед депутатами, 7 червня 2013 року
Опозиція блокує парламент, вимагаючи особистого виступу президента перед депутатами, 7 червня 2013 року
Фракція «Батьківщина» пропонує у п’ятницю, 5 липня, в парламенті послухати президента замість уряду.

«Після нашої зустрічі з президентом Віктором Януковичем він заявив, що готовий виступити у Верховній Раді. Тому я звертаюся до Вас, пане голово (голова Верховної Ради Володимир Рибак – ред.), щоб президент України Віктор Янукович виступив у п’ятницю у стінах Верховної Ради, як ми домовлялися, замість години запитань до уряду», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на засіданні погоджувальної ради.

За його словами, слухати уряд «немає ніякого сенсу», а виступ президента під час закриття сесії парламенту «буде правильним».

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що президентові доцільніше виступити в парламенті не в останній день роботи нинішньої сесії, а в день відкриття наступної сесії, у вересні.

«Не бачу логіки виступу президента в останній день роботи парламенту. Окрім як побажання депутатам усього найкращого. Логічно було б, якби ми попросили президента на відкриття наступної сесії у вересні прийти й виступити в парламенті й тим самим прийняти на себе взаємні зобов’язання щодо роботи на наступну сесію», – сказав Єфремов.

6 і 7 червня опозиція заблокувала роботу парламенту, вимагаючи, щоб президент Янукович особисто виступив перед депутатами зі своїм щорічним посланням, текст якого в друкованій формі роздали парламентарям.

19 червня глава держави провів зустріч з Яценюком, а також із лідерами фракцій Партії регіонів Олександром Єфремовим і Компартії Петром Симоненком.
XS
SM
MD
LG