Доступність посилання

ТОП новини

До приймальних комісій вишів завітав НеЗНОйко


До приймальних комісій завітав НеЗНОйко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

До приймальних комісій завітав НеЗНОйко

Повернення вступних іспитів відродить корупційні схеми у вищих навчальних закладах і знищить зовнішнє незалежне оцінювання, переконані у громадському русі «Відсіч», який у понеділок влаштував акції проти таких планів.

Мета акції – привернути увагу студентства та громадськості до загрози скасування зовнішнього незалежного оцінювання. Активісти «Відсічі» наголошують на тому, що головною проблемою може стати повернення вступних іспитів.

Цього дня, коли розпочалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів, у перший день роботи до приймальних комісій 10 різних міст завітав абітурієнт НеЗНОйко. Серед київських вишів першим він завітав до Національного авіаційного університету. За задумом організаторів, герой уособлює абітурієнта майбутнього.

НеЗНОйко прийшов вступати у смугастому блакитному костюмі, без жодних необхідних документів, проте з цілим мішком грошей. За задумом організаторів, це символізує майбутнього абітурієнта, який не зможе вступити до омріяного вишу без хабара. Тобто, найважливішим чинником при вступі до вищого навчального закладу у разі повернення вступних іспитів може стати не рівень знань абітурієнта, а товщина гаманця батьків, вважають активісти.

Повернення вступних іспитів пов’язують із законопроектом «Про вищу освіту» № 1187 авторства Сергія Ківалова, Миколи Сороки і Григорія Калетніка та зареєстрованими у Верховній Раді України змінами до чинного закону «Про вищу освіту». Згадані ініціативи мають дозволити вищим навчальним закладам впроваджувати вступні іспити на власний розсуд.
XS
SM
MD
LG