Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Захарченко прийде до Верховної Ради через події у Врадіївці


Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко під час попередньої незапланованої появи в парламенті – після побиття журналістів 18 травня
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко під час попередньої незапланованої появи в парламенті – після побиття журналістів 18 травня
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко візьме участь у вечірньому засіданні Верховної Ради і розповість про події у Врадіївці на Миколаївщині. Про це повідомив голова парламенту Володимир Рибак.

За його словами, міністр зараз перебуває в Миколаєві.

«Я запросив, щоб на вечірнє засідання міністр внутрішніх справ прибув до Верховної Ради і дав пояснення по тих питаннях, які є в депутатів», – сказав Рибак.

Перед тим представники опозиційних фракцій вимагали звіту очільника МВС.

«Ми вважаємо, що в Україні не може бути такого міністра внутрішніх справ, який не контролює свою міліцію, яка знущається, б’є і ґвалтує українців. Такої міліції і такого міністра не треба», – сказав голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Має йтися не тільки про відставку міліцейського начальства. Правоохоронні органи перетворюються на угруповання бойовиків… відповідальність має нести міністр внутрішніх справ персонально», – наголосив голова фракції УДАР Віталій Кличко.

Минулої ночі жителі Врадіївки взяли штурмом і утримували райвідділ, оскільки вважали, що міліціонери переховують одного з учасників зґвалтування 29-річної місцевої жительки.

Сьогодні вночі міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко своїм наказом відсторонив від посади начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції.
XS
SM
MD
LG