Доступність посилання

ТОП новини

Українські громадські організації передають свій досвід білорусам


Українці діляться досвідом з громадянськими активістами Білорусі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Українці діляться досвідом з громадянськими активістами Білорусі

Сьогодні в Києві уперше активісти українських громадських організацій провели тренінг для активістів неурядового сектору з Білорусі. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, українці розповідали про свій досвід створення громадських мереж для розв’язання проблем, пов’язаних з розвитком міської інфраструктури і збереження історико-культурного середовища міста.

Україну представили центр «Демократія через культуру», громадська ініціатива «Збережи старий Київ», ресурсний центр «Гурт» та активісти неурядових організацій з Вінниці і Дніпропетровська. Білоруські учасники представляють громадську кампанію «Будьмо білорусами».

Директор центру «Демократія через культуру», експерт Ради Європи з питань культури Олександр Буценко повідомив Радіо Свобода, що це – перший досвід співпраці громадських організацій України і Білорусі, які опікуються проблемами місцевого і культурного розвитку.

«Українські громада може навчити білорусів наполегливості та оптимізму, з якими ми розбудовуємо співпрацю з державними інституціями. Також ми показали, як ми співпрацюємо з такими установами, як Польський інститут. Ми можемо колег з Білорусі навчити відкритості, наполегливості, поступу. Ми ж можемо у них навчитись тому, що вони вміють вчитись, вони дуже гостро реагують на те, що відбувається у них і у нас в Україні. Ми разом з ними створюємо спільний європейський громадський простір», – каже Буценко.

Проведення тренінгу підтримали міжнародний фонд «Відродження» і німецький фонд Конрада Аденауера. Окрім Києва, білоруські громадські активісти відвідають Вінницю.
XS
SM
MD
LG