Доступність посилання

ТОП новини

Доручення Януковича про захист журналістів є результатом міжнародного тиску – Томенко


Микола Томенко
Микола Томенко
Доручення президента генпрокурору і голові МВС подбати про свободу слова в Україні адекватним вважати не можна. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко. Оскільки, каже він, воно мало з’явитися відразу після інциденту з побиттям журналістів 18 травня.

«Якщо воно з’явилося сьогодні, очевидно, що це у черговий раз міжнародні експерти звернули увагу, що перешкоджання діяльності ЗМІ є системним, а не випадковим, якщо вони порадили президенту так зреагувати на ситуацію», – повідомив політик.

За словами Миколи Томенка, порушення принципу невтручання у професійну діяльність журналістів є системним.

«Окрім історії з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя, є багато інших історій з недопущенням журналістів знімати незаконне захоплення землі, діяльність міських рад, неадекватні дії правоохоронців. Трагедія полягає у тому, що з точки зору законодавства ми розширюємо територію доступу до інформації, а з точки зору практики – журналістам все звужують та звужують доступ до цієї інформації», – розповів Микола Томенко.

2 липня президент України Віктор Янукович зобов’язав міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генерального прокурора Віктора Пшонку подбати про свободу слова та забезпечити незалежну професійну діяльність журналістів. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.
XS
SM
MD
LG