Доступність посилання

ТОП новини

Рибак анулював картки для голосування Домбровського і Балоги


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак розпорядився анулювати картки для персонального голосування народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

«Я даю доручення анулювати картки для персонального голосування Олександра Домбровського і Павла Балоги, припинити нарахування відповідних виплат. Водночас припиняються повноваження помічників і консультантів, які працювали з Домбровським а Балогою», – повідомив спікер на ранковому засіданні парламенту.

У лютому цього року Вищий адмінсуд визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах – № 11 (Вінницька область) і № 71 (Закарпатська область). При цьому раніше ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєструвала народними депутатами відповідно Домбровського і Балогу, після чого вони склали присягу.

ВАСУ скасував постанови ЦВК у частині реєстрації зазначених народних депутатів і визнав відсутність у них статусу і повноважень народних депутатів України.

11 червня Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав голову Верховної Ради вилучити посвідчення і картки для голосування цих депутатів. Таке рішення суд ухвалив за позовом колишнього народного депутата Юрія Кармазіна.

Раніше Рибак заявляв, що Балога й Домбровський мають виконувати свої обов’язки доти, поки Конституційний суд, до якого він звернувся, не ухвалить рішення з цього питання.
XS
SM
MD
LG