Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає відставки Захарченка і звіту Пшонки через Врадіївку


Напад на райвідділок міліції, Врадіївка, 2 липня 2013 року
Напад на райвідділок міліції, Врадіївка, 2 липня 2013 року
Опозиція вимагає заслухати в парламенті звіт генерального прокурора України Віктора Пшонки про хід розслідування зґвалтування і побиття жінки в селі Врадіївка (Миколаївська область). Про це заявив народний депутат Роман Забзалюк (фракція «Батьківщина») на ранковому засіданні Верховної Ради.

Опозиціонери заявляють, що міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка треба відправити у відставку за «неефективну організацію роботи органів внутрішніх справ».

Також опозиція вимагає відставки голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Круглова.

Крім того, опозиційні фракції вимагають не відсторонити від посади, а звільнити з посади начальника Миколаївського обласного управління міліції.

29-річну жінку побили і зґвалтували минулого тижня, зараз вона з тяжкими травмами перебуває у лікарні. Серед двох осіб, яких першими затримали за підозрою в скоєнні злочину, є працівник міліції. Жінка заявляла, що до злочину причетний іще один міліціонер, але правоохоронці заперечували це. Це викликало спротив жителів міста, які в ніч з 1 на 2 липня взяли штурмом і утримували райвідділ міліції.

Вчора прокуратура Миколаївщини підготувала і направила до суду подання про арешт ще одного міліціонера – третього підозрюваного у зґвалтуванні.
XS
SM
MD
LG