Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: на кожну Врадіївку є десятки випадків без резонансу


Справедливість не має досягатися зусиллями засобів масової інформації та суспільним резонансом. Про це, коментуючи події у містечку Врадіївка на Миколаївщині, заявила директор міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

«До кожного випадку, який висвітлюється в ЗМІ, додаються ще десятки, які тихо закривають слідчі прокурори», – переконана вона.

«Реакція жителів Врадіївки виразно демонструє, наскільки люди не довіряють нинішній системі розслідування та покарання за злочини, вчинені посадовими особами», – відзначила директор Amnesty International в Україні.

На думку Тетянм Мазур, зміні системи могло б посприяти створення Державного бюро розслідувань для розслідування скарг на протиправні дії правоохоронних органів.

«Якщо це зобов’язання (влади) не стане реальністю найближчим часом, ми станемо свідками більшої кількості випадків, подібних до справи Ірини Крашкової», – сказала Мазур.

У ніч з 26 на 27 червня троє чоловіків затягнули свою жертву в автомобіль, вивезли за межі селища Врадіївка, побили і зґвалтували. За свідченнями потерпілої, двоє ґвалтівників були офіцерами з місцевого райвідділу міліції.

У ніч з 1 на 2 липня жителі Врадіївки взяли штурмом і утримували райвідділ, оскільки вважали, що міліціонери переховують одного з учасників зґвалтування.
XS
SM
MD
LG