Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті склав присягу тимчасовий лідер


В Єгипті склав присягу тимчасовий лідер
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Голова Конституційного суду Єгипту Адлі Мансур склав присягу виконувача обов’язків президента країни замість усунутого військовими Мухаммада Мурсі.

На церемонії складення присяги Мансур похвалив дії армії й учасників масових демонстрацій, які привели до відсторонення Мурсі.

Водночас він додав, що «Мусульманське братство» Мурсі є частиною народу і його теж запрошують «до розбудови нації».

Вчора ввечері військові Єгипту оголосили, що зупинили чинність конституції, чим фактично припинили повноваження президента Мухаммада Мурсі, й оголосили про кроки, які діятимуть до нових президентських виборів.

Чільний військовик країни генерал-полковник Абдель-Фаттах ас-Сісі заявив, що до обрання нового президента повноваження голови держави видавати конституційні декрети тимчасово переходить до головного судді Вищого конституційного суду, а країною керуватиме тимчасовий уряд фахівців.

Коли саме можуть відбутися нові вибори, генерал не повідомив.

Супротивники президента, які останніми днями проводили масові акції протесту з вимогами його негайної відставки, заявляли, що Мурсі сприяв надмірній концентрації влади в руках ісламістів і виявився не здатен вирішити економічні проблеми Єгипту й не використав шанс запровадити у країні демократичні реформи.
XS
SM
MD
LG