Доступність посилання

ТОП новини

Суд перенiс розгляд позову Клюєва до Яценюка


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Печерський райсуд Києва вiдмовив у задоволеннi зустрiчного позову Арсенiя Яценюка до голови Ради нацбезпеки й оборони Андрiя Клюєва.

Як заявила суддя Віта Бортницька, яка головувала на засіданні, зустрічний позов складено юридично неграмотно, тому що в ньому відсутня прив’язка до первинного позову.

Крiм того, суд оголосив перерву в розглядi позову Клюєва до Яценюка до 11:00 23 липня. «Щоб ми могли скористатися своїм правом на надання додаткових доказiв, оскiльки вони кажуть, що доки ми не звернемося самi за пошуком цих доказiв, суд не задовольнятиме нашi клопотання про витребування цих доказiв», – сказав представник Яценюка Андрiй Помазан пiсля засiдання.

«Намагатимемося звертатися до Державної служби охорони, експертних установ, робитимемо все, щоб суд задовольнив нашi клопотання», – додав адвокат.

Суд також вiдмовився задовольнити клопотання сторони вiдповiдача про необхiднiсть залучення як свiдкiв президента України Вiктора Януковича, глави МВС Вiталiя Захарченка і глави СБУ, а також як третiх осiб без заяви самостiйних вимог народних депутатiв вiд фракцiї «Батькiвщина» Геннадiя Москаля, Вiталiя Яреми і Максима Бурбаки.

Суд також вiдмовився розглядати клопотання про проведення судово-психологiчної експертизи для з’ясування того, як заява Яценюка вплинула на психоемоцiйний стан позивача.
XS
SM
MD
LG